sábado, 28 de enero de 2012

LES PLANTES CARNÍVORES

                                    LES PLANTES CARNÍVORES



Hi ha unes 550 espècies de plantes carnívores. Pertanyen a la divisió de plantes fanerògames, que tenen flors per reproduir-se. Atreuen els insectes per a dues finalitats, una és que polinitzin les flors per a la fecudació i l'altra és l'alimentació.

Ja el 1875 Charles Darwin va publicar un llibre sobre les plantres insectívores, i aquest terme potser és més adequat que el que fem servir actualment ja que aquest grup de plantes no s'alimenten únicament de matèria animal si bé que sí que podem dir que la font principal d'aliment són els insectes.

Poden viure perfectament com a plantes d'interior perquè també els funcionen perfectament les arrels i si les condicions d'humitat ambiental, reg, i aport de nutrients és l'adequat, les necessitats estaran cobertes.

Tot i que són unes famílies molt concretes hi ha unes grans diferències entre elles. Unes plantes tenen els sistemes d'atracció d'insectes més perfeccionats i d'altres no tant. Unes són terrestres de llocs rocosos i d'alta insolació i temperatures i d'altres són de llocs aquàtics o de gran humitat. Altres com Nephenthes creixen al sotabosc o en terrenys pantanosos i de gran humitat ambiental.





 

Les de la família de les bromeliàcies són les úniques que són monocotiledònies, la resta són dicotiledònies, i comprenen diverses famílies. A continuació hi ha una taula amb les diverses famílies de plantes carnívores, els seus gèneres i els seus llocs d'origen.


Família
Gènere
Origen


Família
Gènere
Origen
BromelaceaeBrocchiniaGuayana i Veneçuela
ByblidaceaeByblisAustràlia
CephalotaceaeCephalothus Austràlia
DioncophyllaceaeTriphyophyllumÀfrica occidental
DroseraceaeAldrovandaEuropa, Àfrica, Índia i Japó
DionaeaEstats Units
DroseraArreu del món
DrosophyllumPenínsula ibèrica i Marroc
LentibulariaceaeBiovulariaSudamèrica i l'illa de CUba
GenliseaÀfrica i Sudamèrica
 PinguiculaÀsia, Amèrica i Europa
 PolypompholyxAustràlia
 UtriculariaArreu del món
Nepenthaceae NephenthesSudest asiàtic i Madagascar
Sarraceniaceae  DarlingtoniaEstats Units
 HeliamphoraGuayana i Veneçuela
 SarraceniaAmèrica del Nord



No totes aquestes espècies es comercialitzen, però una gran majoris sí. Es cultiven in vitro i es fan créixer en hivernacles fins que obtenen una mida i una aspecte adequat per posar-les a la venda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario